Hizmetler
Hizmetler
Havalandırma
Havalandırma & Klima sistem elemanları
* Klima Cihazları
* Klima Santralleri
* Isı Pompaları
* Hava Filtreleri
* Davlumbazlar
* Hava Kanalları
* Susturucu
* Fan Koiller
* Hava Perdesi
* Vav Sistemleri
* Nemlendirici
* Hava Damperleri
* Fanlar
* Menfez
* Vantilatör
* Aspiratör
* Anemostat
* Temiz Oda
* Pano İklimlendirme Cihazları
* Klima Yoğuşma Suyu Pompası
* Sistem Otomasyon Gereçleri
* Nem Alıcı, Kurutucular
* Isı Geri Kazanım Cihazları
* Hava Temizleyici Cihazlar
Otomasyon
HVAC sistemlerinin koordineli bir şekilde çalışması, sistemin tamamında ve lokal sistemlerine adapte olmuş kontrol elemanları sayesinde olmaktadır. Sistemde bulunan kontrol elemanları, otomatik damperler, sensörler, valfler, pistonlar, olarak sınıflandırılabilirler.
Binalarda buhar ve su akışını sağlayan kontrol alaetleri valfler ve pistonlardır. Hava akışının kontrolünü sağlayan sistem servo motor ve damperlerdir. Mahaldeki basınç, sıcaklık, nem değerlerini almak ve göndermek için sensörler devrededir.
* Zaman kazanımı sağlar
* Teknik personel garaktirir
* Tek merkezden kontrol edilebilir
* İş gücünden tasarruf edilmesini sağlar
* Ortam etkilerini rahat bir standaetta tutar
İzolasyon
Tesisat İzolasyonu bir binanın ısıtılması veya soğutulması için harcanan enerjiden tasarruf edilmesinde önemi büyüktür. Özellikle binaların ısıtılmayan bölümlerinden geçen tesisatın ve vanaların yalıtımı yapıldığı taktirde enerji tasarrufu çok önemlidir. Bu sebeple tesisatı oluşturan, boruların, tankların, depoların, klima kanallarının, vana ve armatürlerin, içerisinden geçen akışkanın sıcak ya da soğuk oluşuna göre uygun yalıtım malzemeleri ile yalıtılması gerekmektedir.
Tesisat izolasyonu denince aklımıza gelen içinden akışkan geçen borular, vanalar, havalandırma amaçlı kullanılan kanallar, radyatörler, kazan daireleri, hidrofor, soğutma üniteleri, kombi-boyler vb. cihazlarda ısı, ses, yangın yalıtımı yapılmasıdır.
Tesisat izolasyonu geri dönüşümü en kısa olan yalıtım uygulamasıdır, yalıtım tutarı kısa zaman içerisinde geri kazanılmaktadır. Enerji kazanımı yalıtım alanına, akışkanın cinsine ve kullanılacak malzemelerin özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Isıtma & Soğutma
Isıtma ve soğutma sistemleri, tesis edildiği her ortamın istenilen sıcaklıkta & serinlikte tutabilmesi için iç ortamdan dış ortama ve çevreye olan ısı kaybının önlenmesi amacıyla çalışan sistemlerdir. İnsan hayatı için hayati önem arz eden ısınma ihtiyacının tesis edilerek dağıtılması tesisler ve işletmeler için olmazsa olmaz zorunlu ihtiyaçlardan biridir.
Isıtma Soğutma Sistemleri başlıca amacı istenilen iç hava koşullarını korumak ve yaşam alanlarına temiz hava ihtiyacı sağlamaktır.
Fabrikalar, atölyeler, ambarlar ve depolar, hangarlar, fuar alanları, oto plazalar, servis istasyonları, seralar, spor salonları, tenis kortları, kafe ve restoranlar, camiler, kiliseler, ibadethaneler ve stadyumlar ısıtma sistemlerinin kullanıldığı alanlar olarak bilinir. Soğutma sistemleri ise gıda ve ilaç depoları, mezbaha, morg gibi soğuk olması gereken alanlarda ve yapay pistlerde kullanılır. Isıtma Soğutma Sistemleri hijyen ve taze hava ihtiyacının da giderilmesi için oldukça etkili bir şekilde kullanılmaktadır.
Toz Toplama
Özellikle tekstil sektöründe önemli yer teşkil etmektedir. Üretimde kalite söz konusu olunca vazgeçilmezdir. Dokuma makinalarında kaliteli kumaş elde etmek için toz toplamaya önem verilmiştir.
Filtre Sistemleri
Endüstriyel filtre sistemleri hava veya gazdan toz ve diğer yabancı maddeler toplayarak çıkan havanın kalitesini arttırmak için kullanılan bir sistemdir. Yüksek hacimli toz yüklerinde işlemek üzere tasarlanan filtre sistemleri, bir emiş fanı, toz filtre torbası, filtre temizleme sistemi ve bir toz yuvasında oluşur.
Duman toplayıcı filtre sistemleri, çok küçük mikronlarda partiküllerin havadan çıkarılması için kullanılır. Kaynak, kauçuk ve plastik işleme, soğutma maddeleri ile hızlı işleme, tavlama ve söndürme gibi birçok endüstriyel prosesin partikül madde ve gaz akışlarını etkin bir şekilde azaltır veya ortadan kaldırırlar.